1. Home
  2. Portfolio List
  3. Trust Garden Tokiwamatsu

NH-05 Trust Garden Tokiwamatsu

Address 4-4-10 Higashi, Shibuya-ku, Tokyo
Walking Distance from Nearest Station Omote-sando Station, Tokyo Metro Ginza Line
Total Floor Space 2,874.58㎡
Construction RC
Completed January 2016
Acquisition Date September 1, 2016
Note 1: The column for total floor space indicates the figure for the entire building as shown in the property registry. This applies also where the holding consists of part of a building under compartmentalized ownership or with a co-ownership interest.
Note 2:
Note 3:
Note 4:
Note 5:
Note:6
Note:7

Characteristics of the Location

The Property is located in a quiet area having universities, temples and residences around, 13 minutes’ walk to Omote-sando Station on the Tokyo Metro Ginza Line, the Chiyoda Line, and the Hanzomon Line. In addition, Shibuya Station, a station of nine lines operated by JR and three other operators, is also located at roughly the same distance as that from the closest station, 14 minutes’ walk away from the Property.
The area surrounding the Property is known for its former name of the area, Tokiwamatsu. In the Edo period, there were daimyo yashiki or feudal lords’ residences in the area and the quiet environment as a residential area on an elevated site has been long maintained. Today, it has been developed into an academic district too with Kokugakuin University and other schools located, while maintaining its atmosphere as prestigious residential area nestled along greens that create life-enriching landscape.

Property Characteristics

The Property is a newly built nursing home completed in January 2016 with 6 floors above ground and 1 below; the floor below ground is for bathrooms and a beautician; the 1st floor is for an entrance lounge, a dining space (for self-reliant residents), and a rehabilitation room; the 2nd to the 4th floors are for residents’ rooms, a dining space, and a helper station; the 5th floor is for residents’ rooms, a lounge, and a helper station; and the 6th floor is for residents’ rooms and small kitchens. With a total floor space of approximately 2,874.58 m2 and 50 residents’ rooms, it is a medium scale facility for this purpose of use.
Specifications include wheelchair accessible barrier-free and broader hallway designs; it also has environmentally conscious performance with facilities designed to contribute to energy saving and reduction of CO2 emissions such as LED lighting installed in the entire building and power supply in common areas using solar power generation and storage battery system for emergency, and also water saving achieved with a rainwater utilization system.
The beige-based design at the façade harmonizes well with the surrounding area, and a lounge and a carriage porch facing a green-filled garden create a luxury-looking external view as a prestigious facility.

Press Releases

Press Releases

September 1, 2016
Notice concerning the Completion of Property Acquisition PDF(PDF:43.2KB)
August 30, 2016
Notice concerning the Acquisition of Property PDF(PDF:710KB)

MAP

Top of the page